Op de raad van bestuur op 28 december 2016 van het Autonoom Gemeentebedrijf AGB Glabbeek keurde de bestuursmeerderheid Dorpspartij-sp.a de budgetten, het ondernemingsplan, de verhuurtarieven, de lening en de bouwplannen van de nieuwe evenementenhal Hangaar 44 goed. Oppositiepartijen CD&V stemde tegen, N-VA onthield zich en Samen was afwezig. Ook de samenwerkingsovereenkomst met het OCMW die aan de voorzijde van de evenementenhal een sociaal restaurant zal bouwen werd goedgekeurd. Het AGB Glabbeek heeft de gemeentelijke sporthal, GC De Roos, zaal de Mispel en alle loodsen van het gemeentelijk domein in beheer. Met de huurinkomsten van de 10 loodsen op het gemeentelijk domein is het AGB in staat autonoom haar volledige werking en de lening van 840.000 euro voor de nieuwe evenementenhal te betalen. AGB-voorzitter Hans Hendrickx (Dorpspartij): “Het ondernemingsplan van het AGB toont duidelijk aan dat de eerdere uitlatingen van de oppositie in de pers dat de gemeente borg zou moeten staan voor deze lening en deze lening andere investeringen in het gedrang zou brengen manifest onjuist zijn en getuigen van een totaal gebrek aan dossierkennis. Het AGB zorgde er bovendien net voor dat alle leegstaande loodsen intussen allemaal verhuurt zijn en realiseerde hierdoor nieuwe inkomsten waarmee de lening kan afbetaald worden. Het huidig beleid maakte het gemeentelijk domein voor het eerst in 20 jaar rendabel waardoor er net een nieuwe investering zoals de evenementenhal mogelijk werd. Het ondernemings- en financieel plan toont trouwens duidelijk aan dat deze evenementenhal een doordachte investering is.”
AGB-voorzitter Hans Hendrickx: “De nieuwe evenementenhal Hangaar 44 met keuken is geschikt voor evenementen en feesten van 500 tot 2.100 personen. Deze zaal met een totale oppervlakte van 1.674 m² is vooral heel multifunctioneel omdat ze bestaat uit drie compartimenten van elk 558 m². Elk compartiment is geschikt voor 500 personen zittend aan tafel of in theateropstelling en 700 personen in receptieopstelling. Vooral de grote keuken en de parkeergelegenheid voor 400 voertuigen op het eigen terrein zijn extra troeven. De infrastructuur van deze nieuwe evenementenhal zal ervoor zorgen dat Glabbeek ook in de toekomst een bruisende gemeente blijft waar heel wat te beleven is voor jong en oud. Omdat Glabbeek hoog inzet op veilige feestinfrastructuur is deze investering in de evenementenhal geen overbodige luxe. De markstudie die we deden toont bovendien ook aan dat de enige vergelijkbare zalen in de ruime regio de Manege in Tienen en de Brabanthal in Leuven zijn. De nieuwe evenementenhal Hangaar 44 is dubbel zo groot als de Manege en biedt bovendien heel wat meer mogelijkheden voor organisatoren en particulieren. En de Brabanthal is vooral geschikt voor nog grotere evenementen, maar ligt al verder weg in de regio en is vooral veel duurder.”
De evenementenhal bestaat uit drie identieke compartimenten die samen of apart kunnen gehuurd worden:
DEEL A: één compartiment met een oppervlakte van 558 m2 (breedte 18 m en diepte 31,2 m) en een nokhoogte van 7 m;
DEEL B: één compartiment met een oppervlakte van 558 m2 (breedte 18 m en diepte 31,2 m) en een nokhoogte van 7 m;
DEEL C: één compartiment met een oppervlakte van 558 m2 (breedte 18 m en diepte 31,2 m) en een nokhoogte van 7 m;
De huurprijzen per dag zijn onderverdeeld in 4 categorieën:
Verenigingen van Glabbeek betalen 350 euro per deel, inwoners van Glabbeek 450 euro per deel, bedrijven uit Glabbeek 600 euro per deel en alle andere verenigingen, personen en bedrijven van buiten Glabbeek betalen 800 euro per deel.